Wok med rödspätta

4 port (243 kcal/portion)



400 gram rödspätta

3 msk rapsolja

1 morot

0,5 röd paprika

200 g blomkål

100 g broccoli

1 00 g sockerärter

1 msk soja, sojasås

2 tsk potatismjöl eller potatisgryn

2 dl fiskbuljong

4 msk sötsur sås

0,5 tsk salt, joderat

0,25 tsk svartpeppar

 

 

1. Skär upp rödspättan i ganska stora bitar och salta.

2. Skala och strimla moroten, skär paprikan i bitar, dela blomkål och broccoli i små buketter.

3. Värm upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Börja med att steka fisken snabbt,

ca 1 minut, och ta sedan upp den.

4. Stek sedan grönsakerna i 2-3 minuter och häll på sojasåsen.

5. Vispa ner potatismjölet i kall fiskbuljong alternativt vatten+ fiskfond. Häll ner i

woken, rör om och koka upp.

6. Smaka av med sötsur sås, salt och peppar.

7. Vänd ner fisken försiktigt och värm upp ca 1 min.

 

Alternativ,  servera med råris, 451 kcal/portion.

Variation, smaksätt med andra kryddor, som vitlök, chili, ingefära eller örtkryddor.

 

 

 

Tillbaka till receptlistan