Ugnsstekt lax med chili baconströssel, fetaostkräm och kokta rödbetor

4 portioner


600 gram lax

40 gram ekologisk bacon

Ett par nypor chiliflakes

150 gram fetaost

2 vitlöksklyftor

1 dl Crème Fraiche

En näve färsk basilika

800 gram röbetor

Havsalt

Svartpeppar

 

 

Så här gör du

Värm ugnen till 200 grader. Skala och koka rödbetorna i ca 20-30 min tills dom blir mjuka. Under tiden rödbetorna kokar gör du fetaostkrämen så här; smula sönder fetaosten och blanda den medᅠCrème Fraiche, pressad vitlök och finhackad färsk basilika, smaka av med lite salt och peppar. När rödbetorna har kokat i ca 10-15 minuter stoppar du in laxen i ugnen, laxen ska du har saltat och pepprat, laxen ska vara i ugnen i ca 12-15 minuter. Strimla baconen och stek den knaprig i en torr panna med några nypor chiliflakes.

Servera laxen med rödbetor ochᅠfetaostkrämen, toppa med chili baconströssel.

Bon paleo!

Receptet kommer från Paleo Nordic