Thaikyckling med kokosmjölk

4 portioner

4 kycklingfiléer

2 msk rapsolja

2 tsk riven vitlök

2 tsk riven ingefära

Salt och peppar

1 röd paprika

10st sugarsnaps eller sockerärtor

1 gul lök

1 burk kokosmjölk

1 tsk röd currypasta

1 msk honung

½ lime

1 näve broccolibuketter

 

Skär kycklingen i mindre bitar. Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt, peppar och lägg i kycklingbitarna, marinera i 10 minuter. Skär lök, paprika och sockerärtor i bitar. Värm en stekpanna. Lägg i kycklingen och bryn någon minut. Tillsätt paprika och lök stek ytterligare någon minut. Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter. Lägg i sockerärtor och broccoli, koka 3 min. Servera med råris eller basmatiris.