Rött råris med kyckling, festaost och rostade pumpafrön

4 portioner


500 gram kycklinglårfilé

Marinad:
2 msk olja
1 msk flytande honung
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk grillkrydda


2 dl rött råris

4 msk pumpafrön
250 gram coctailtomater
150 gram fetaost
70 gram babyspenat
2 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
örtsalt



Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marianden till kyckligen och häll den över kyckligen i formen. Stek kyckligen i ugn ca 30 minuter. Låt den svalna och skiva den tunt.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna. Rosta pumpafröna i torr, het teflonpanna till de fått lite färg. Blanda alla ingredienser och smaka av med olja, vinäger och örtsalt.










Receptet kommer från boken Paulúns Fastfood av Fredrik Paulún som du kan beställa här.
Foto: Ulrika Ekblom.

Boken ges ut av Bonnier Fakta.