Bild: Scandic

Under hela 2017 arbetar Concept for Life, i samarbete med Hello Sweden, med att utföra Tanita mätningar på samtliga Scandic chefer runt om i landet. Mätningarna inleddes i början av året och följs upp ytterligare 2 gånger tillsammans med ytterligare hälsosatsningar som Hello Sweden erbjuder. Det gör att de är på god väg att bli Sveriges friskaste hotellkedja.

Concept for Life har fått Cloettas förtroende att under ett års tid arbeta med och följa upp personalhälsan. Cloettas långsiktiga satsning på hållbar hälsa inleddes i början av 2017 med Tanita-mätning, föreläsningar och ett brett fokus på träning och motion. Det vill säga personalen och företaget fick inte bara ett nuläge att arbeta utifrån utan också konkreta verktyg att använda i sitt förändringsarbete. En första uppföljning genomfördes direkt efter sommaren i Örenäs slotts magiska omgivningar.

 

Det var ett ambitiöst och inte minst förväntansfullt gäng som ställde upp för sin andra Tanita-mätning. Resultaten var enastående med tanke på den korta tid som gått. Otroliga siffror presenterades med en medarbetare som lyckats förändra sin livsstil och med det blivit hela 19 år yngre, sett till metabolisk ålder. Totalt sett blev hela företaget fem år ”yngre” med alla de individuella och företagsmässiga vinster det innebär. STORT grattis till Cloetta och deras personal för en riktigt lyckad satsning. Vi ses igen efter årsskiftet!

 

 

 

Må bra dag på Scandi Front AB i Markaryd

Tillsammans med Hello Sweden och Magdalena Forsberg har vi fått möjligheten
att vara med på Scandi Fronts hälsoresa. Vi har gjort konditionstester och kropps-
sammansättningsmätningar där Scandi Fronts interna mål är att personalen
skall bli fem år yngre till deras jubileum 2018.

VO2 maxtest med Björn Lindwall

Äventyraren Björn Lindwall står inför en utmaning då han förbereder sig för att bestiga Mount Everest. Han var nyligen hos oss för ett laktat och VO2 maxtest,
två prestationstester vilka kan optimera hans träning. Nu har han fått de verktyg
han och hans PT behöver för att förbereda honom inför denna bedrift.
Läs mer och se video om hans upplevelse av testerna på hans blogg.

Björn Lindwalls blogg

 

 

 

Nu är det inte många dagar kvar till vi ställer ut på Personal & Chef 2017.
Den 22 – 23 februari 2017 hittar du oss i monter I:20 på Kistamässan i Stockholm! Bifogat finner du din inbjudan med information om mässan.

 

Förhandsregistrera dig redan idag och skriv ut ditt kostnadsfria entrékort här.

 

Välkommen till Personal & Chef 2017 i Stockholm! 

Boka direkt

Vårt nya bokningssystem på Concept for Life i Jönköping

Kombinera en Hälsodag på Concept for Life med en inspirerande föreläsning av Emanuel Nilsson. Kontakta oss så sätter vi ihop ett paket som passar just er!

 

Emanuel föreläser om sina insikter och lärdomar från sin utbrändhet för att han vill hjälpa människor att prestera och samtidigt må bra.

Läs mer på Emanuels webb

 

 

 

I Jönköping kan du nu boka din test själv dygnet runt via ”Boka Direkt” på våran hemsida. Du väljer själv en dag och tid om passar dig. Testa du också!
Varmt Välkommen!

 

 

Hälsosatsning i Göteborg

I veckan som gått har vi kört uppföljande Tanitamätningar på Arkipelagen företagscenter i Göteborg.

 

"- I Arkipelagens hälsosatsning för att stötta och inspirera våra hyresgäster i deras prestation, inledde vi i våras ett samarbete med Concept for Life.  Idag följer vi upp detta med ny vägning och genomgång av önskade mål.  Vi hade även möjligheten att delta i en föreläsning om Fysisk aktivitet i vardagen, där bl a delar av vårt syfte med denna satsning sammanfattades i en enda mening.

- "Den som inte avsätter tid för fysisk aktivitet, måste förr eller senare avsätta tid för att bota sjukdom". (Edward Stanely 1826 - 1893)"


Text och bild från Arkipelagens Facebook

 

Tänk om jag fixar det!

Ett samarbete med Kristina Paltén, världrekordhållare på löpband!

Vi erbjuder dig och ditt företag en unik hälsoupplevelse som belyser både den fysiska hälsan och den mentala förmågans betydelse. Vi kommer ut till er och erbjuder er en hälsoinspirationsdag som inleds med en kroppssammansättningsmätning med Tanita MC-980. Denna kroppssammansättning mäter bland annat fördelning av fett och muskelmassa, vätskenivån totalt sett inklusive på cellnivå, metabolisk ålder och ämnesomsättning genom bioimpedans.

Mätningen efterföljs av en inspirerande hälsoföreläsning som inte bara ger information om hur man kan optimera sin hälsa utan även ger konkreta råd och verktyg hur du kan förbättra dina resultat utifrån kroppssammansättningen. Utifrån mätningen ges möjligheten att få hjälp och vägledning i ett förändringsarbete med hjälp av Concept for Life tilläggstjänster.

Om Kristina

 

Kristina Paltén är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 km.  Kristina har tidigare sprungit den 3 262 km långa sträckan Turkiet-Finland och därefter paddlat 493 km hem till Stockholm tillsammans med vännen Carina Borén. På meritlistan finns även världsrekorden då Kristina sprang 322,93 kilometer på 48 timmar på löpband respektive 107,49 kilometer på 12 timmar på löpband. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som projektledare och chef. Kristina pratar om hur du hittar och formulerar ditt eget mål, skapar en attraktiv, energigivande målbild, lär dig använda mentala hinder konstruktivt och lär dig välja och vända dina tankar så att de ger dig energi. Du lär dig hantera misstag så att de blir värdefulla källor till lärande och använda framgångar på ett positivt sätt så att du skapar den positiva spiralen – att alltid bygga tron på dig själv och utvecklas.  Så småningom inser du att du kan klara vad du än vill. Läs mer om Kristina på palten.se

Ring Yassin idag så berättar hon mer om våra föreläsningar.
Tel: 0707-15 25 83
yassin.eriksson@concept.se29 april 2016

HV71 i stort test

Under två veckor har HV71 gjort sina konditionstester, VO2 max och laktatester på Concept for Life. Ett härligt motiverat gäng med fina testresultat.

Häng med och se klipp från Lawrence Pilut konditionstest