Kokoslax med bönris

1 msk Kung Markattas kokosolja

½ purjolök, strimlad

2 tsk sambal oelek

1 cm färsk ingefära, finriven

1 burk Kung Markattas kokosmjölk

1 st Kung Markattas grönsaksbuljongtärning

400 g laxfilé (alt annan fisk eller tofu)

Salt

Svartpeppar

Maizenaredning

3 dl Kung Markattas basmatiråris

1 burk Kung Markattas blandade bönor

Bladspenat

Kung Markattas kokosflingor



Så här gör du

Börja med att rosta kokosflingorna i en stekpanna på svag värme, låt svalna.

Koka riset enligt förpackningens anvisning. Skölj bönorna. Hetta upp kokosolja i en stekpanna eller gryta, fräs purjolök, sambal oelek och ingefära på medelvärme någon minut. Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljongtärning, låt puttra ihop några minuter.

Dela laxfilén i mindre kuber, lägg ner den och låt sjuda ca 5-7 minuter tills fisken är klar.

Smaka av med salt och peppar, red till lagom konsistens med maizenaredning.

När riset kokat klart, vänd ner bönorna. Servera kokosfisken tillsammans med bönriset och färsk bladspenat, strö över rostade kokosflingor.



Recept och bild kommer från Kung Markatta