Kikärtsbiffar med rotfrukter i ugn och tzatsiki

Dagens variant på kikärtsbiffar med rotfrukter. Ruskigt gott och enkelt.

Kikärtsbiffar

3 tetrapaket ekologiska kikärter
1,5 msk majsmjöl
1 kruka färsk basilika
3 ägg
3 vitlöksklyftor
spiskummin
1 paket fetaost
soltorkade tomater efter smak
1 matsked olivolja
färsk timjan

Rotfrukter i ugn

potatis
morötter
palsternacka

Tsatsiki

 

2 dl grekisk yoghurt
1 riven saltad avrunnen gurka
vitlök efter smak
peppar
honung

 

 

Så här gör du

Mixa kikärter, ägg, vitlök och majsmjöl. Hacka i basilika smula i fetaosten och häll i kryddorna i smeten. Forma till biffar och stek på låg värme. Skär rotfrukter och in i ugnen med olja, salt och peppar på 225 grader tills de är mjuka, ca 45-60 minuter. Garnera med färsk timjan. Till detta serverade vi med en tsatsiki på 2 dl grekisk yoghurt, 1 riven saltad, avrunnen gurka, vitlök efter smak, peppar och en liten skvätt honung. Grönsallad också såklart!!

Recept och foto: David Jonsson @theflogg