Japansk bowl

400 gram fullkornsris, kokt vikt

200 gram sojabönor

200 gram skogschampinjoner

2 stycken salladslökar

1 avokado

1 ask plommontomater

½ gurka

350 g lax, att äta rå t.ex., Salma lax

2 msk soja

Santa Marias japanska wasabi & sesame krydda

Renèe Voltaires Furikake Sprinkles krydda, svarta & vita sesamfrön, shisoblad och sjögräs.

Snabbsyltad kål:

½ röd spetskål

1 dl äppelcidervinäger

1 dl vatten

1 msk honung

½ tsk salt

Wasabidressing:

1 dl kvarg

1 tsk wasabi

2 tsk citronsaft

½ tsk honung

1 knivsudd salt

1. Gör den syltade kålen: Hacka kålen fint. Koka upp vinäger, vatten, honung och salt och låt sjuda i ett par min. Häll vätskan över kålen och låt dra i minst 2-3 timmar.

2. Koka riset.

3. Skär champinjoner, salladslök, avokado, plommontomater, gurka och lax.

4. Blanda alla ingredienser till dressingen

5. Snabbstek champinjonerna i soja på hög värme.

6. Ta djupa skålar och lägg upp ris i botten lägg sedan allt annat dekorativt ovanpå riset och avsluta med att krydda och lägga på wasabidressingen.