Grönkålssoppa

Älskade grönkål! Här kommer en läcker grönkålssoppa med chèvre!

4 portioner.

 

200 gr färsk grönkål

Olivolja till stekningen

2 mjöliga potatisar, skalade och tärnade

½ purjolök, delad och strimlad

1 liter vatten + 2 smulade grönsaksbuljongtärningar

2 tsk balsamvinäger

2 krm riven muskot

½ krm kajennpeppar eller stänk av tabasco

Salt

Garnering

100 gr chèvre

2 msk hackade hasselnötter- eller valnötskärnor

 

Skölj och riv bort grönkålsbladen från stammen. Hacka dem grovt. Hetta upp en skvätt olja i en stor panna och fräs potatis, purjolök och grönkål i omgångar utan att det får färg, cirka 2 minuter. Lägg över i en stor gryta. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt småkoka 8-10 minuter. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med balsamvinäger, muskotnöt, kajennpeppar, och salt. Skär osten i mindre bitar och vänd dem i hackade nötter. Servera soppan med ostbitarna som garnering.