Fiskgryta med räkor och kokosmjölk

6 port (274 kcal/portion)

300 gram sej

300 gram lax

150 gram räkor

0,5 dl limejuice färskpressad

1 tsk salt, joderat

1 gul lök

1 röd paprika

3 tsk färsk chilipeppar

1 klyfta vitlök

1 msk olivolja

400 gram hela tomater, konserv

2 msk fiskfond

0,5 dl persilja blad

0,5 dl färsk koriander

400 gram kokosmjölk light för matlagning

4 vårlökar, salladslök

 

1. Skär fisken i 2 cm stora tärningar och blanda med salt och limejuice.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilifrukt, gärna grön chili.

Skär paprikan i mindre bitar.

3. Fräs alla grönsaker i olivolja på svag värme. Häll i tomaterna och skär/mosa sönder dem i bitar. Tillsätt fiskfond, persilja och koriander och låt allt sjuda i ca 1O minuter.

4. Häll i kokosmjölken och låt koka upp. Lägg i fisken och sjud i 6-7 minuter.
Vänd i räkorna och låt dem bli varma.

5. Smaka av med salt och peppar. Strimla och strö över salladslöken.

 

Alternativ,  servera med ris, potatis eller fullkornsbröd, 509 kcal/portion.

 

 

Tillbaka till receptlistan