Energibars- Nyponbars

8-10 bitar


1 dl cashewnötter (naturella)
1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk nyponskalsmjöl
3 msk honung (kan minskas)
1 krm salt
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl hackade torkade tranbär

 

 

Så här gör du

Sätt ugnen på 125 grader. Rosta 1 dl cashewnötter (naturella) och 1 dl pumpakärnor i en torr och het stekpanna några minuter tills de fått lite färg. Låt svalna. Blanda med 3 äggvitor, 2 dl havregryn, 3 msk nyponskalsmjöl, 3 msk honung( kan minskas) och 1 krm salt. Tillsätt 1 dl hackade torkade aprikoser och 1 dl hackade torkade tranbär, rör om ordentligt.

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt. Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna, skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om. Förvara i kylen i lufttät burk.

Tips! Smaksätt med kakao, kardemumma eller vanilj.

Per bar om de delas i 10 st: 136 kcal, 4 g protein, 18 g kolhydrater, 6 g fett